Barbara Vegelj


Zaradi popolne izgube sluha ob rojstvu sem morala že kot majhna deklica premagati veliko ovir. Da me je okolica sprejela, sem morala zatreti tudi marsikatero željo. Učitelji, zdravniki, socialni delavci - večina med njimi je menila, da nimam možnosti za uspeh in ustvarjanje na lastno pest. Le močni volji in trmi svojih staršev se imam zahvaliti, da sem odraščala in se šolala v "normalnem" okolju.

V mladosti, ki je bila v moji glavi precej burna, je mojo pot spremljala rokometna žoga, s katero sem v novomeški dvorani uživala v tekmovalnosti. S trmo sem preizkušala meje in uveljavljala svojo voljo. Na šolanje v srednji šoli nimam lepih spominov, saj sem se morala vedno znova dokazovati, pa tudi profesorji so me zaradi sluha obravnavali drugače in mi niso dali pravih priložnosti.

Postala sem ognjevita in strastna športnica ter velika ljubiteljica živali. Vso svojo energijo sem vlagala v šport. Adrenalin sem sproščala kot padalka in tekmovalna voznica kartinga, vsa leta osnovne in srednje šole sem tekmovala v atletiki, alpskem smučanju in dvoranskih športih.

Ljubljanska zdravstvena fakulteta in študij fizioterapije sta mi odprli veliko poti. Med samim študijem sem delala po različni termah po Sloveniji, kjer sem pridobila veliko izkušenj v sami praksi fizioterapije. Svoj športni talent sem združila s fizioterapijo in se posvetila individualni fitnes vadbi, kjer se  posvetimo vsakemu posamezniku posebej. Na osebnem fitnes pristopu delujem 20 let, leta 2008 pa sem odprla Osebni Fitnes Studio v središču Ljubljane. Na tej življenjski poti me danes obkrožajo ljudje, ki jih ljubim, pri delu v fitnesu pa me spremljata tudi psički Gemma in Joy.

Življenje me je utrdilo, saj sem verjela vase,  imela moč za vse premagane ovire in se bojevala. Ne pustim si zavezati jezika, rada kršim pravila in si postavljam svoja. Sem razumevajoča in ljubeča oseba, ki je dokazala, da imamo tudi "drugačni" peruti. Če se rodiš s perutmi, potem moreš narediti vse, da jih tudi uporabiš.

Barbara Vegelj podpis

Vir: RTV SLO - PRISLUHNIMO TIŠINI
V tokratni oddaji bomo predstavili portret Barbare Vegelj, ki se je rodila popolnoma gluha, a se je brez večjih težav vključila v svet slišečih. Danes je uspešna podjetnica, vendar se je na svoji poti spopadala s številnimi ovirami. Polžev vsadek je dobila šele pri 28 letih in komaj takrat prvič zaslišala žuborenje vode in ptic. Njeno življenje je zaznamovano predvsem z adrenalinskimi športi: dirkanjem z gokartom, smučanjem, rokometom in skoki s padalom iz letala, pri čemer se je tudi hudo poškodovala. Barbara je dokaz, da je s trdim delom in vztrajnostjo mogoče marsikaj premakniti in premagati v še tako kočljivih razmerah.

 

Ogled oddaje: Klikni tukaj za ogled oddaje

BREZPLAČNI UVODNI SESTANEK

Vljudno vabljeni na brezplačni uvodni sestanek in ogled Osebnega Fitnes Studia - predstavili Vam bomo potek vadbe, postregli z napitkom in Vam svetovali kako najbolje izkoristiti čas za vadbo.
 

VSAKO RASTOČE PODJETJE

Želi poskrbeti za svoje zaposlene ter poslovne partnerje. Le tako bodo le - ti v korist vseh s pozitivno energijo zastopali razna podjetja ter jim dvigovali učinkovitost in močno voljo. Poskrbite za svoje ljudi, ustregli bomo Vašim željam in kar najbolje izkoristili čas za psihofizično vadbo.
 

ZADOVOLJNE STRANKE

Pri nas imajo stranke občutek, da ni nikoli nič težko. Tudi največjih naporov se lotevamo z nasmehom, dobro voljo in pozitivno energijo. Navdušujemo z zdravim, nasmejanim in optimističnim pogledom na življenje in šport.
 

DARILNI BONI

Si želite razveseliti partnerko, spodbuditi prijatelja k vadbi, nagraditi poslovnega partnerja? Za Vas pripravimo darilne bone po Vašem okusu.
Prihaja čas obdaritev, razveselite svoje bližnje z aktivnim darilom!

Sprejmi piškotke? Več....